Onze missie: mensen tijd geven

De Grote Wateringe is een eiland van tijd in een zee van snelheid.

Onze gasten verdienen een plaats die hen alle tijd geeft om tot rust te komen.
Voor onze medewerkers, die het moeilijker hebben om in het reguliere circuit aan de slag te gaan, is De Grote Wateringe een bijzondere werkplek. Zij krijgen hier de tijd om te groeien onder begeleiding van een ervaren chef, hoofdkelner en hofmeester.

Het resultaat is een gastvrije beleving voor professionele en particuliere gasten.

Onze cultuur

De Grote Wateringe is een plek waar dingen groeien. Gedachten, ideeën, dromen, zomeravonden, mensen en biogroenten. 

Die cultuur zit in de details. Van verzen langs ons wandelpad tot die ene kromme balk in één van onze plafonds.

Historiek

Halverwege de jaren '80 startte Loca Labora, pionier in sociale tewerkstelling, met de Kruiderie in Beernem. Er werden bio-kruiden en later ook bio-groenten gekweekt. Dit alles om, onder de vorm van opleiding of werk, steun te geven aan mensen die op de arbeidsmarkt niet aan de bak kwamen. Ondertussen is De Kruiderie uitgegroeid tot  één van de meest interessante kruidenkwekerijen van België met mooie eigen producten. Zie www.dekruiderie.be.

1997    Loca Labora start vanuit de Kruiderie met catering en in 2000 opent  het feest –en seminariecentrum met hotel en restaurant genaamd  ’t Roodhof, landelijk gelegen in Oostkamp.

2008  Loca labora start met de uitbating van de cafetaria van de Kinderboerderij  in Torhout.

2011  Loca Labora fusioneert met de toenmalige beschutte werkplaats Arcotec.

2014   Arcotec start met de uitbating van de cafetaria in de Kinderboerderij van  Brugge ‘De Zeven Torentjes’.

2016   De naam ‘Footstep’ wordt boven de doopvont gehouden en de namen  Loca Labora en Arcotec worden officieel opgeheven.

2019   Footstep start de uitbating van ‘De Grote Wateringe’ in Damme.

 

50 mensen maken ondertussen deel uit van het team dat instaat voor de verzorging van hotel-, restauratie-en cateringactiviteiten.. Ze zijn actief in De Grote Wateringe en de Kinderboerderijen van Brugge en Torhout en voorzien daarnaast ook catering met of zonder bediening.


In 2020 start de Horeca binnen Footstep een nieuw hoofdstuk met Pand 9 en de uitbouw van Footstep Catering. Om te vermijden dat de werknemers nog langer werkloos zijn door de sluiting van de Horeca omwille van Corona, lanceert Footstep het foodboxproject  Chef Out of the Box.

Naast het bovengenoemde biedt Footstep ook nog heel wat andere producten en diensten aan, gaande van groenonderhoud  en groenbeheer, het dagvers pellen van garnalen, het verpakken van voeding en het afvullen van vloeistoffen, over schilderwerken en onderhoud, tot metaalproductie. Zie www.footstep.be

© 2020 door Footstep

Boek nu:

+32 (0) 50 70 21 00

Waterhoek 2

8340 Damme

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram